De ce doare dragostea adevarata? Ne putem proteja?

Posted on 20 Mai 2010. Filed under: Indemnuri si ganduri | Etichete:, , |

Nu exista nici o modalitate prin care poti sa prevezi cand vei intalni dragostea adevarata

Este imposibil sa determini cu exactitate momentul si timpul cand se va intampla sa-ti gasesti jumatatea. Tot ceea ce stim este ca atunci cand acest lucru se intampla, cumva simtim ca este persoana pe care am asteptat-o toata viata. Din acest motiv cand ceva nu merge bine intr-o relatie de dragoste, suferim. Din ce cauza dragostea adevarata doare si oare ne putem proteja de aceasta durere?

Cand asteptarile si realitatea nu coincid

Multe dintre noi ne cream o parere gresita cu privire la dragoste. Acest fapt ne determina sa avem asteptari false despre aceasta experienta. In mintea noastra, construim si idealizam o versiune despre ceea ce credem ca ar trebui sa fie dragostea adevarata si, mai mult, chiar despre cum ar trebui sa se deruleze.

Problema este faptul ca realitatea este mult mai complicata si, destul de des, departe de a fi experienta perfecta pe care deja am creat-o in mintea noastra. Cand asteptarile noastre si experienta reala se ciocnesc, suferim si suntem dezamagite.

Ceea ce noi nu realizam este ca prin crearea unui false idei despre cum ar trebui sa fie dragostea, devenim mai vulnerabile la durere, deseori deoarece nu suntem pregatite pentru ceea ce este dragostea in realitate.

Cand pierderea cauzeaza durere

O data ce experimentam adevarata dragoste, facem tot ceea ce ne sta in putere sa o pastram deoarece ii realizam valoarea si importanta. Investim in relatie: timp, efort si bune intentii.

Pentru unele dintre noi acest lucru poate fi chiar stresant si obositor. Din aceasta cauza daca relatia se sfarseste, resimtim pierderea cu intensitate foarte mare, astfel incat doare. Acest lucru se intampla deoarece constientizam faptul ca o experienta este unica si exista posibilitatea sa nu se mai repete niciodata, cel putin nu in acelasi fel.

Este posibil sa te protejezi?

Singurul lucru unic in experienta dragostei adevarate este ca iti permite sa te deschizi in fata unei alte persoane. Acest fapt va duce la dezvaluirea ta ca persoana astfel incat sa poti fi cunoscuta din toate punctele de vedere. Aceasta deschidere o astepti si de la partener, insa nu intotdeauna avem senzatia ca se intampla.

 Inconvenientul este ca prin permiterea partenerului sa te descopere, devii expusa si vulnerabila. Astfel partenerul poate sa te raneasca oricand, chiar si fara intentie.

Dar pot sa fiu protejata cu adevarat?

Ironia este ca singura modalitate prin care poti sa previi sa nu fii ranita este sa refuzi aceasta experienta. Dar facand asta, vei rata multe alte lucruri. Deci cheia ar fi sa lasi dragostea sa patrunda in viata ta, sa faci ceea ce iti sta in putinta sa o pastrezi si daca vei fi ranita (si cu siguranta vei fi cumva), accepta faptul ca durerea face parte din intreaga experienta.

Iubiti mult, viata e scurta !!!

 

 

 

 

Anunțuri

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Un răspuns to “De ce doare dragostea adevarata? Ne putem proteja?”

RSS Feed for Evageist's Blog Comments RSS Feed

Nu cred ca daca doare mai este dragoste adevarata… parerea mea.


Where's The Comment Form?

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat asta: